BalanceBelt FAQ - Veelgestelde vragen

Feeling free with every step you take

Over de BalanceBelt

Wat is de BalanceBelt?

De BalanceBelt is een smalle, lichte riem die mensen met ernstig of geheel bilateraal vestibulair verlies (BVL) helpt: De riem meet continu de lichaamshouding van de gebruiker en geeft hierop haptische feedback door middel van vibraties. Door de haptische feedback onbewust te interpreteren verbetert de gebruiker zijn of haar houding en evenwicht.

Hoe werkt de BalanceBelt?

De BalanceBelt wordt om het middel gedragen, bij voorkeur over een dun kledingstuk, zoals een T-shirt. Nadat de BalanceBelt wordt aangezet, kalibreert deze de huidige houding als de ‘neutrale stand’, waarin de gebruiker wil wandelen, staan of zitten. Als de gebruiker zich weg van de ‘neutrale stand’ beweegt zal de BalanceBelt vanuit die richting trillen. Er hoeft niet bewust gelet te worden op de vibraties: de haptische feedback zou het evenwichtsgevoel automatisch moeten verbeteren.

Om van positie te veranderen tussen staan en zitten kan de ‘neutrale stand’ van de BalanceBelt eenvoudig opnieuw ingesteld worden (door kort op de knop te drukken). Het apparaat geeft dan feedback vanuit de nieuwe ‘neutrale’ stand.

Is de BalanceBelt geschikt voor mijn type evenwichtsstoornis?

Klinische studies hebben aangetoond dat de BalanceBelt helpt de algehele kwaliteit van leven te verbeteren voor mensen met ernstig of geheel bilateraal vestibulair verlies (BVL).

Het is mogelijk dat mensen met andere evenwichtsstoornissen ook hulp ondervinden van de BalanceBelt, maar er is hier nog geen klinisch bewijs voor. Toekomstige studies zullen dit moeten uitwijzen. In de tussentijd raden we u aan om uw KNO-arts of neuroloog te raadplegen om vast te stellen of de BalanceBelt geschikt voor u is.

Hoeveel weegt de BalanceBelt?

De BalanceBelt weegt maar 285 gram (maat M).

Welke maten zijn beschikbaar?

XS: 59 -70 cm
S: 66.5 – 78 cm
M: 75-88 cm
L: 85.5 – 99 cm
XL: 96.5 – 111 cm
XXL: 105 – 117 cm

Op welke manier is de BalanceBelt getest?

De effectiviteit van de BalanceBelt is uitgebreid onderzocht met patiënten, onder leiding van Em. Prof. dr. Herman Kingma van de Universiteit Maastricht. Een verslag van de laatste studie is in het (Engelstalige) ‘Journal of Neurology’ verschenen: https://link.springer.com/article/10.1007/s00415-018-9133-z

De BalanceBelt uitproberen en kopen

Ik heb een evenwichtsstoornis. Hoe kan ik erachter komen of ik baat heb bij de BalanceBelt?

U kunt het best uw KNO-arts of neuroloog te raadplegen om vast te stellen of de BalanceBelt geschikt voor u is.

Kan ik de BalanceBelt uitproberen voordat ik hem koop?

Zeker, als uw arts vaststelt dat de BalanceBelt u zou kunnen helpen, zal zij/hij u een demoversie meegeven om thuis gedurende 2 weken uit te proberen. Na afloop van die 2 weken kunt u besluiten of u de BalanceBelt wilt kopen.

Waar kan ik meer informatie krijgen over de BalanceBelt?

Neem voor meer informatie contact met ons op via info@balancebelt.net.

De BalanceBelt gebruiken

Kan ik de BalanceBelt de hele dag dragen?

Ja, de BalanceBelt is bedoeld om mensen met evenwichtsstoornissen in hun dagelijks leven te ondersteunen. De accu gaat 16 uur mee en de band is licht on onopvallend genoeg om de hele dag te dragen.

Hoe lang gaat de accu van de BalanceBelt mee?

De BalanceBelt gaat bij normaal gebruik gemiddeld 16 uur mee.

Hoe lang duurt het om de BalanceBelt op te laden?

De BalanceBelt kan binnen 6 uur volledig worden opgeladen.

 

Kan ik autorijden of fietsen met de BalanceBelt?

Raadpleeg een arts wanneer u de BalanceBelt wilt gebruiken tijdens het autorijden of fietsen. Test de BalanceBelt eerst voordat u gaat rijden of fietsen op openbare wegen.

Follow Us

Follow us for updates on our innovative projects, events and developments