BalanceBelt

BalanceBelt gebruikerservaring: Meneer van Tijen

By December 17, 2020 No Comments

This interview is also available in English. | Liever in het Engels lezen?

Meneer van Tijen heeft de BalanceBelt nu ongeveer een jaar gebruikt. We vroegen hem zijn ervaringen met de BalanceBelt in het dagelijks leven te delen:

Wat is uw diagnose?
Ik heb in 2016 ruim tien weken in het ziekenhuis aan een infuus gelegen. Hierna bleek dat alle twee mijn evenwichtsorganen niet meer functioneerden. Ook heb ik toen hersenbeschadiging opgelopen.

Wat voor invloed had deze diagnose op uw leven?
Mijn leven veranderde compleet. Door het verlies van mijn evenwichtsorganen kreeg ik moeite met zitten en opstaan. Als ik stilstond gingen mijn benen trillen en binnenshuis kon ik alleen mijn evenwicht bewaren door wijdbeens te lopen. Buitenshuis lopen was nog moeilijker, dat lukte alleen met een rollator of stok. Al met al werd het steeds moeilijker om dagelijks in beweging te blijven. Het leek erop dat ik een heleboel activiteiten en hobby’s zou moeten opgeven.

Hoe lang heeft uw de BalanceBelt al?
Ik draag hem sinds november 2019.

Wat betekent de BalanceBelt voor u?
Heel veel, mijn leven is er ontzettend door verbeterd. Ik kan nu weer gewoon buiten lopen zonder rollator, hoewel ik meestal toch een stok bij me heb voor de zekerheid (en voor stoepranden). Mijn familie kon het bijna niet geloven toen ze het verschil in de manier waarop ik loop voor het eerst zagen. Ik zou eigenlijk niet meer zonder de BalanceBelt kunnen.

“Mijn familie kon het bijna niet geloven toen ze het verschil in de manier waarop ik loop voor het eerst zagen.”

Ik ben altijd heel actief geweest met golfen, wandelen en fietsen. Het golfen heb ik helaas op moeten geven, maar ik kan wel weer gewoon fietsen dankzij een paar slimme aanpassingen. Toen ik de eerste keer ging fietsen na mijn diagnose ben ik heel hard gevallen omdat mijn ogen geen oriëntatiepunt hadden. Maar sinds ik schuine zijwielen heb laten monteren op mijn e-bike is mijn stabiliteit enorm verbeterd. Samen met mijn vrouw ga ik elk voorjaar met de caravan naar Zeeuws-Vlaanderen en daar fietsen we vaak. Het is daar prachtig! En zo door de week fiets ik ook, bijvoorbeeld naar de fysio, met de BalanceBelt om voor als ik afstap.

“Ik word dit jaar 78 en heb ook net een nieuwe heup gekregen, dus ik ben heel tevreden dat ik nog zoveel kan bewegen.”

Wandelen kan ook weer gewoon, gelukkig. Dat wil zeggen, overdag. Zelfs mét BalanceBelt loop ik niet buiten in het donker, omdat mijn ogen dan geen oriëntatiepunt kunnen vinden. Maar overdag wandel ik nog steeds bijna iedere dag zo’n 2-3 kilometer, door de natuur of naar de winkel. Ik word dit jaar 78 en heb ook net een nieuwe heup gekregen, dus ik ben heel tevreden dat ik nog zoveel kan bewegen.

Wanneer gebruikt u de BalanceBelt?
Vooral als ik ga wandelen of boodschappen doen, of op de fiets voor als ik afstap. Ik draag de BalanceBelt tegenwoordig altijd als ik naar buiten ga.

Kunt u het verschil beschrijven tussen het lopen mét en zónder BalanceBelt?  
Zonder BalanceBelt loop ik wijdbeens en alsof ik te veel gedronken heb. Als ik de riem om heb heeft mijn omgeving vaak niet eens door dat ik een evenwichtsstoornis heb.

Zou u de Balance Belt aanraden aan iemand met evenwichtsproblemen zoals BVL?
Jazeker, zonder de BalanceBelt zou ik niet meer zoveel kunnen bewegen als ik nu doe, dus ik zou iedereen met vergelijkbare evenwichtsproblemen aanraden om de band uit te proberen en te kijken of hij ook voor hen werkt.

Hartelijk dank voor uw tijd!

NB: Klinische studies hebben aangetoond dat de BalanceBelt helpt de algehele kwaliteit van leven te verbeteren voor mensen met gedeeltelijk of geheel bilateraal vestibulair verlies (BVL). Het is mogelijk dat mensen met andere evenwichtsstoornissen ook hulp ondervinden van de BalanceBelt, maar er is hier nog geen klinisch bewijs voor. Toekomstige studies zullen dit moeten uitwijzen.

Lees hier de gebruikerservaring van mevrouw Zeegers.

Bezoek www.balancebelt.net voor meer informatie over de BalanceBelt. Om meer te weten te komen over onze product development services kunt u Services bezoeken of direct contact met ons opnemen.