BalanceBelt

BalanceBelt gebruikerservaring: Mevrouw Zeegers

By November 12, 2020 November 19th, 2020 No Comments

This interview is also available in English. | Liever in het Engels lezen?

Wat is uw diagnose?
Alle twee mijn evenwichtsorganen werken niet meer: aan de rechterkant vanwege een brughoektumor en links bleek het evenwichtsorgaan mijn hele leven lang al niet te werken. Verder is mijn gehoor aan de rechterkant uitgevallen door de Gamma Knife-bestraling voor de tumor, dus kan ik niet meer horen uit welke richting geluid komt.

Wat voor invloed had deze diagnose op uw leven?
Ik was mijn zelfstandigheid compleet kwijt: ik heb een jaar aan de hand van mijn man gelopen.

Hoe lang heeft uw de BalanceBelt al?
Ik ben één van de eerste gebruikers, ik gebruik de BalanceBelt al 6 jaar, sinds 2014. Ik ben begonnen met het oude prototype en heb sinds 2019 de nieuwe, lichtere band van Elitac Wearables.

Wat betekent de BalanceBelt voor u?
Het belangrijkste voor mij is dat ik mijn zelfstandigheid voor een groot deel terug heb gekregen: ik ben veel minder afhankelijk van anderen. En ik kan nu weer heel veel dingen doen die door mijn beperking moeilijk of onmogelijk waren geworden, zoals vrienden bezoeken of boodschappen doen, maar ook mijn grote passie, reizen.

“Dankzij de BalanceBelt ben ik veel minder afhankelijk van anderen.”

Samen met mijn man heb ik door de jaren heen een aantal prachtige reizen gemaakt: naar Groenland, IJsland, Noorwegen, we hebben hondenslee-tochten gemaakt in Lapland en pinguïns gezien in Antarctica. Fantastisch! Maar na mijn diagnose leek het erop dat het reizen voor ons voorbij was en onze wereld een stuk kleiner was geworden.

Dus u kunt zich wel voorstellen hoe blij ik was dat ik dankzij de BalanceBelt toch nog op reis kon. Weliswaar met een aantal aanpassingen, zoals ondersteuning op het vliegveld en een verklaring van mijn arts voor de veiligheidscontrole (om uit te leggen dat de BalanceBelt niet gevaarlijk is), maar het kan toch!

We zijn bijvoorbeeld vorig jaar met onze kinderen samen naar Mallorca geweest. En een aantal jaar geleden ben ik met BalanceBelt zelfs nog met een vriendin naar Alaska gevlogen en heb daar tussen de Kodiakberen (de grootste soort Grizzlybeer) gelopen. Dat had ik zonder BalanceBelt nooit kunnen doen!

“Ik gebruik de BalanceBelt als ik de deur uitga, om te wandelen, boodschappen doen, familie en vrienden bezoeken. En als er familie of vrienden op bezoek komen.”

Wanneer gebruikt u de BalanceBelt?
Als ik de deur uitga, om te wandelen, boodschappen doen, familie en vrienden bezoeken. En als er familie of vrienden op bezoek komen, dan zijn er veel prikkels: veel heen- en weergeloop met koffie schenken, praten, luisteren en dan is de BalanceBelt ook onmisbaar. En – minder leuk, maar wel noodzakelijk – binnenshuis bij huishoudelijke bezigheden: strijken, bedden verschonen en koken etc.

Zou u de Balance Belt aanraden aan iemand met evenwichtsproblemen? 
Absoluut, ik zou iedereen met evenwichtsproblemen willen aanraden om de BalanceBelt uit te proberen.

Kunt u het verschil beschrijven tussen het lopen mét en zónder BalanceBelt?  
Ik kan natuurlijk alleen voor mezelf praten, maar ik heb het gevoel dat de verbinding tussen mijn hoofd en lichaam verbroken is. Het lijkt alsof mijn lichaam linksaf wil en mijn hoofd rechtdoor, en dat is ongelooflijk vermoeiend.

Met de BalanceBelt moet ik me ook concentreren, maar veel minder en dus raak ik ook minder snel vermoeid. Hierdoor heb ik een veel zekerder gevoel bij het lopen. Zonder de BalanceBelt ga ik de deur niet meer uit.

Hartelijk dank dat u uw ervaring met ons gedeeld heeft!

Bezoek www.balancebelt.net voor meer informatie over de BalanceBelt. Om meer te weten te komen over onze product development services kunt u Services bezoeken of direct contact met ons opnemen.